Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Kammerkoret Cantemus (arrangør: Næstved Musikforening)

MAR
26

Koncert med Kammerkoret Cantemus (arrangør: Næstved Musikforening)


Dato Søndag d. 26. marts 2023, Kl. 15:30 til kl. 16:30
Sted Sct. Mortens Kirke, Kattebjerg 2, 4700 Næstved
Medvirkende
Kammerkoret Cantemus
Pris
200 kr. for ikke medlemmer / gratis for medlemmer af Næstved Musikforening
Koncert med Kammerkoret Cantemus (arrangør: Næstved Musikforening)

I kirkeåret befinder vi os tæt på netop Maria bebudelse, og påsken stunder til.

Koncerten rummer korværker med tekster, der omhandler netop bebudelsen, Jesu fødsel og påsken. Billedlig talt: englen foran krybben, og korset bag.

Programmet vil bestå af en bred vifte af både kendte romantiske korværker og nyere populære ”korhits”.

Fra den romantiske periode synges værker af Mendelssohn, Rheinberger og Bruckner, samt ”Tre madonnasange” af den danske komponist P.E. Lange-Müller.

Hertil kommer en række nyere værker af den amerikanske komponist med danske aner Morten Lauridsen, den norsk/amerikanske komponist Ola Gjeilo og den lettiske komponist Eriks Esenvalds, samt et nyt Magnificat af Mark Baumann, som kunne gøres ved festgudstjenesten i Københavns Domkirke i anledning af Dronning Margretes 50-års regentjubilæum. Fælles for de nyere værker er at de er smukke, meditative og velklingende – samt at de har opnået stor udbredelse i kor verden over.

Kammerkoret Cantemus er et ambitiøst amatørkor bestående af ca. 30 dygtige og erfarne korsangere. Koret har base i Næstved, men har deltagere fra hele Sydsjælland. Koret har et bredt repertoire med hovedvægten på det kirkelige repertoire. Cantemus har opført en række kompositioner og arrangementer af korets dirigent Jørgen Graven Nielsen. Koret synger hvert år ca. 8-10 koncerter rundt omkring på Sjælland - især mange kirkekoncerter. Desuden har koret tradition for at deltage i projekter med andre kor fra regionen. Senest har koret med stor succes opført Orff’s Carmina Burana, Händels Messias sammen med Herlufsholm Kirkes Kammerkor, samt deltaget i et fælles korprojekt med bl.a. Klosterkirkens Kor og Ensemble Storstrøm, dirigeret af Cantemus’ dirigent Jørgen Graven Nielsen.

Cantemus’ dirigent har de sidste 5 år været Jørgen Graven Nielsen, musikskoleleder i Næstved. Jørgen er uddannet Almen Musikpædagog samt Kor- og orkesterleder, og har undervist i korledelse på konservatorier og kirkemusikskolen, samt dirigeret en lang række kor og orkestre. Jørgen har desuden et bredt virke som komponist og arrangør.