MAR

Dato Torsdag d. 24. marts 2022, Kl. 10:30 til kl. 13:00
Sted Herlufsholm sognehus, H. C. Andersens Vej, 20, 4700 Næstved

Carsten Bach-Nielsen: "Bibelen i kulturhistorien"

Den første oversættelse af Ny Testamente fremkom i 1524, og hele Bibelen forelå på dansk i 1550, men blev Bibelen til folkelæsning af den grund? Det er der ikke noget, der tyder på. Derimod har Bibelen været hørt i kirken, dens fortællinger har været set på kirkens og hjemmets vægge, dens etik har været lært og indprentet gennem katekismen. Det er nok så meget den kultur, Bibelen skaber, og som folk lever i, der er interessant at følge. Carsten Bach-Nielsen, der er lektor emeritus fra Aarhus Universitet, skrev i 2019 en bog om den danske bibels kulturhistorie gennem næsten 500 år. I kirkehøjskolen vil han foretage en række nedslag i den måde, hvorpå danskerne gennem tiden har mødt Bibelen. Her vil vi blive mindet om de mange forskellige medier, der har været anvendt til at formidle Bibelen – fra selve bogen og dens tekst til malerier, salmer, romaner, film, teater – og den globaliserede mediekultur, der præger vor egen tid.