MAR

Dato Torsdag d. 10. marts 2022, Kl. 10:30 til kl. 13:00
Sted Herlufsholm sognehus, H C Andersens Vej, 4700 Næstved

Rasmus H.C. Dreyer: Hans Tausen. Den ivrige reformator.

De fleste kender nok året 1536 som det danske reformationsår. Men reformationen var i gang meget før. Og var den egentlig så luthersk, som vi går og tror? Den store danske reformator Hans Tausen har været kendt som den danske Luther, men ny forskning har stillet spørgsmålstegn ved dette. Rasmus H.C. Dreyer udgav i 2020 en ny stor bog om Tausen, hans teologi og den tidlige danske reformation. I dette foredrag fortæller han historien på ny og sætter Tausen og den danske reformation ind i en ny og anderledes sammenhæng. Rasmus H.C. Dreyer er præst og kirkehistoriker og har en ph.d.-grad i kirkehistorie. Han er formand for Selskabet for Danmarks Kirkehistorie.